4.5.2012

Ronjan debyytti

Ronja
Pääsiäisenä, tarkemmin pitkäperjantaina Ronja ajoi elämänsä ensimmäisen kisan valjakolla. Rohkea tyttö osallistui epäviralliseen Kuusamo sprinttiin neljän koiran luokkaan samassa sarjassa aikuisten kanssa, eikä uskonut äitiä, että olisi ottanut kisatiimiin mukavia leppoisia senioreita nelosen luokkaan kolme, että olisi helpompaa... Ronja halusi kisata oikeasti , ja hänelle valittiin lopulta neljä oikeaa kisakoiraa, jotka työskentelisivät reippaasti. Toki sen verran pidettiin järki päässä, että otettiin pienimmistä sinteistä tasapainoisimmat, että valjakon voima pysyisi jossain suhteessa  hoikkaseen kuskiin nähden. Hienosti Ronja kisan ajoikin, vaikka matkalla piti selvittää muutama sotkukin. Ronjan sijoitus oli 3./12.
Sisko ja sen veli: Niki ja Valto / siblings Niki and Valto
Ja siis tietenkin myös Jari kisasi, kuuden koiran luokassa tuli voitto kotiin. Sekä Jarin että Ronjan valjakon runko koostui keskipitkän kisoissa juosseista koirista. Ronjalla oli lisäksi johtajana vanha Lola, joka jaksoi hienosti 9km kaikkipelissä sprinttivauhtia, kuten sillä iästä huolimatta aina on tapana. Jarilla oli vahvistuksena hölmöAli, joka tarvitsisi aina henkilökohtaisen handlerin, että suoriutuisi lähdöstä ilman haavereita.
Jarin tasapainoinen pyöräpari Ali ja Trix / Jari`s well balanced wheeldogs Ali and Trix
Seuraavana päivänä Ronja ja Jari hakivat Carlosin riiuureissulta Taivalkoskelta Jussin luota ja ajoivat vielä n.15 km lenkin.
Taivalkoskella, Jari edessä ja Ronjan valjakko seuraa / landscape from Taivalkoski, Jari leads and Ronja follows
Reissu oli kaikkiaan onnistunut ja Ronjan mielestä sekä kisoissa että Taivalkoskella oli paljon helpompi ja mukavampi ajaa kuin kotona harjoitellessa. Jatkoa varmaan seuraa, ellei koulunkäynti käy liian rankaksi...

Ronja and Jari raced in unofficial Kuusamo sprint in Easter. Ronja was 3./12 in her first race in 4 dog class and Jari was first in 6 dog class. Next day they run the dogs just for fun in Taivalkoski.

Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti